Extra velden met gegevens in de opmaak zetten

Omschrijving

Vanaf SnelStart inBalans kunt u extra gegevensvelden aanmaken om aanvullende informatie toe te voegen bij klanten, leverancier, artikelen en grootboekrekeningen. Na het aanmaken van deze extra velden kunt u die ook in uw factuuropmaak plaatsen, zodat ze op uw factuur of ander verkoopdocument geplaatst worden.

Voorbeeld:
Bij artikelen is een extra veld Magazijnloc aangemaakt. (zie stappenplan). Dit gegevensveld moet in de orderregel komen op de pakbon

Uitleg

Extra gegevensveld in de opmaak plaatsen

In dit voorbeeld plaatsen we het extra veld in de orderregel van de pakbon. Voor een factuur of ander document werkt dit uiteraard op dezelfde manier.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Verkoopsjablonen;
  2. Selecteer in de lijst aan de linkerkant het sjabloon dat u wilt aanpassen;
  3. Kies in de tabel Opmaak rechts in het scherm of onder het tabblad Opmaak het juiste document. Bijv. Pakbon;
  4. Klik op de knop Opmaak wijzigen, rechts van de tabel Opmaak;
SF000002470_afbeelding_001

5. Maak ruimte in de orderregel door velden in te korten en/of te verplaatsen;

6. Maak ook ruimte in de tekstregel boven de orderregel op dezelfde manier;

SF000002470_afbeelding_002

7. Selecteer in de gereedschapskist de optie Regelvelden;

8. Zoek in het kader met velden het aangemaakte extra veld. In dit geval fldMagazijnlocatie;

9. Klik op de veldnaam en sleep het naar de orderregel;

SF000002470_afbeelding_003

10. Maak in de tekstregel een extra tekstveld aan met de naam van het veld, bijv. Magazijnlocatie;

SF000002470_afbeelding_004

11. Bewaar de opmaak met knop met de blauwe diskette, links bovenin het scherm;

Na het afdrukken ziet het er dan als volgt uit:

SF000002470_afbeelding_005