Een nieuwe verkoopsjabloon aanmaken met inKaart

Omschrijving

Als u factureert met SnelStart, dan maakt u altijd gebruik van een verkoopsjabloon waarin de opmaak van de factuur, offerte, pakbon of ander verkoopdocument is opgenomen. Bij het aanmaken van uw administratie wordt altijd minimaal één standaard sjabloon aangemaakt. U kunt natuurlijk nieuwe sjablonen toevoegen. Bijvoorbeeld als u factureert aan buitenlandse klanten.

Uitleg

Een nieuwe verkoopsjabloon aanmaken

Het onderstaande stappenplan gaat uit van een standaard- of basisverkoopsjabloon.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de tekst Verkoopsjablonen;
  2. Klik op de knop Nieuw onderin het scherm om een nieuwe sjabloon aan te maken;
  3. Vul in het veld Omschrijving de naam van het sjabloon in. Deze wordt zichtbaar in de lijst in het verkoopscherm;
SF000002417_afbeelding_001

4. In het veld Prijsingave in het ordervenster heeft u twee keuzemogelijkheden:

• Exclusief btw: In dat geval worden de verkoopprijzen in het verkoopscherm en op de factuur exclusief btw weergegeven;
    • Inclusief btw: In dat geval worden de verkoopprijzen in het verkoopscherm en op de factuur inclusief btw weergegeven
SF000002417_afbeelding_002

5. Bewaar de nieuwe sjabloon met de knop Opslaan;

U heeft nu een nieuwe sjabloon toegevoegd, maar deze kunt u nog niet gebruiken. Eerst moet nog een opmaak voor de factuur worden toegevoegd.

Opmaak toevoegen aan de sjabloon

Als de sjabloon is aangemaakt, moet nog een opmaak worden toegevoegd.

1. Klik in de tabel Opmaak op regel 1, de Verkoopfactuur;
  2. Klik op de knop Opmaak toevoegen om een factuuropmaak te kiezen;
SF000002417_afbeelding_003

3. Selecteer de optie Basis-/voorbeeld om een standaar opmaak te kiezen

4. Om een basisopmaak te gebruiken kiest u de optie Basis Factuur;

5. Klik op de knop Kopieer opmaak om de geselecteerde opmaak in de sjabloon te plaatsen;

image-1

6. Bewaar de sjabloon opnieuw met de knop Opslaan;

De sjabloon is nu voorzien van een opmaak en kan nu worden gebruikt in het verkoopvenster om facturen mee te maken.

Factuurkorting wordt regelkorting

Per klant kunt u een bepaalde factuurkorting instellen. Het ingestelde kortingsprecentage wordt in mindering gebracht op het totale factuurbedrag van elke factuur die maakt. Zet u echter een vinkje bij de optie Factuurkorting wordt regelkorting, dan wordt deze korting niet meer over het hele factuurbedrag toegepast, maar per orderregel. Op elke orderregel wordt het ingestelde percentage korting gegeven, maar dit kunt u dan tijdens het maken van de order per regel aanpassen.

SF000002417_afbeelding_005

Herhaal laatste regelkorting

Als u deze optie aanvinkt, dan wordt, bij het maken van een verkooporder, in een nieuwe orderregel het kortingspercentage uit de vorige regel overgenomen. Dit kan wel weer worden aangepast.

SF000002417_afbeelding_006

Btw-verlegd en Percentage G-rekening

Wilt u facturen maken met verlegde btw, dan vinkt u deze optie aan. Bij het maken van de factuur wordt dan automatisch de btw-verlegdregeling toegepast. In het veld Percentage G-rekening vult u het perentage van het factuurbedrag in dat op de G-rekening moet worden overgemaakt.

SF000002417_afbeelding_007

Als u de optie Btw-verlegd aanvinkt, dan kiest u bij het kopiëren van de opmaak ook voor de optie Basis Factuur (btw verlegd).

Sjabloon verbergen in Verkopen

Als u een sjabloon heeft gemaakt, dan wordt dit getoond in het verkoopscherm en kunt u het gebruiken om een factuur mee te maken. Beschikt u over een oud sjabloon dat niet meer gebruikt wordt, dan vinkt u de optie Sjabloon verbergen in Verkopen aan. Hierdoor wordt het niet meer getoond in het verkoopscherm en kunt u er dus ook geen facturen meer mee maken.

SF000002417_afbeelding_008

Een sjabloon dat gebruikt is voor factureren kunt u niet verwijderen. Kies daarom voor deze optie als u een sjabloon niet meer wilt gebruiken.

Tips & Tricks

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Engels/Duits standaard sjabloon wat door SnelStart al voor u is aangemaakt. Deze zijn via Opmaak kopiëren te vinden onder de basis/voorbeeld selectie.