Boekjaar afsluiten

Een voorlopige jaarafsluiting doen

Het nieuwe boekjaar is begonnen en u wilt natuurlijk meteen in dit nieuwe boekjaar gaan werken. U heeft echter nog wat lopende zaken af te handelen in het oude boekjaar. Geen probleem. U doet gewoon een voorlopige jaarafsluiting. Met instructievideo.

Omschrijving
Het nieuwe boekjaar is begonnen en u wilt natuurlijk meteen in dit nieuwe boekjaar gaan werken. U heeft echter nog wat lopende zaken af te handelen in het oude boekjaar. Geen probleem. U doet gewoon een voorlopige jaarafsluiting. Hiermee maakt u alvast een tijdelijke beginbalans in het nieuwe boekjaar.

Een voorlopige jaarafsluiting doet u als volgt:

Uitleg

De voorlopige jaarafsluiting

1. Zorg dat u in uw administratie bent in boekjaar 2018
  2. Ga naar tabblad Boekhouden en klik op de knop 'Boekjaar afsluiten'
  3. Selecteer de optie 'Alleen dagboekrekeningen' (standaard al aan)
  4. Klik op de knop 'Jaar 2018 afsluiten'
image-1

5. Bevestig de vraag of u het boekjaar 2018 wilt afsluiten met de knop 'Ja'

6. Factuurnummering aanpassen:

7. Wilt u direct de factuurnummering aanpassen, klik dan op de knop 'Ja'

8. Wilt u de factuurnummering niet aanpassen, klik dan op de knop 'Nee'

image-1

9. Sluit het tabblad 'Boekjaar afsluiten' met het kruisje;

SnelStart heeft nu het boekjaar 2019 toegevoegd aan uw administratie en hierin kunt u direct gaan werken. In het dagboek 'Tussenrekening balans' is een tijdelijke beginbalans gemaakt.

Tips & Tricks

1. Wilt u in het nieuwe jaar gelijk beginnen met factureren, dan is het raadzaam om direct de factuurnummering te wijzigen.
  2. Zodra het voorgaande boekjaar helemaal is afgerond, kunt u definitieve jaarafsluiting doen;
  3. Een jaarafsluiting kan ALTIJD ongedaan worden gemaakt en opnieuw worden gedaan;