Boekjaar afsluiten

Een definitieve jaarafsluiting doen

Omschrijving

Als het nieuwe boekjaar is begonnen en alle boekingen in het voorgaande boekjaar zijn afgerond, dan kan het boekjaar definitief worden afgesloten. Een nieuw boekjaar wordt aan uw administratie toegevoegd en eindejaarcijfers worden overgenomen in de beginbalans van het nieuwe jaar. Heeft u al een voorlopige jaarafsluiting gedaan, dan wordt uiteraard alleen de beginbalans in het nieuwe boekjaar opnieuw berekend.

Uitroepteken

Hoewel wij spreken van een definitieve jaarafsluiting, kan deze altijd weer worden teruggedraaid (ongedaan gemaakt)

De definitieve jaarafsluiting doet u als volgt:

Uitleg

Definitieve jaarafsluiting

1. Zorg dat u in uw administratie in het boekjaar 2018 bent:
  2. Ga naar tabblad Boekhouden en klik op de knop 'Boekjaar afsluiten';
  3. Selecteer de optie 'Alle balansrekeningen';
  4. Klik op de knop 'Jaar 2018 afsluiten';
SF000002012_afbeelding_001

5. Bevestig de vraag of u het boekjaar 2018 wilt afsluiten met de knop 'Ja';

6. Factuurnummering aanpassen:

7. Wilt u direct de factuurnummering aanpassen, klik dan op de knop 'Ja'

8. Wilt u de factuurnummering niet aanpassen, klik dan op de knop 'Nee';

SF000002012_afbeelding_002

9. Sluit het tabblad 'Boekjaar afsluiten' met het kruisje;