Bankkoppeling aanvragen voor de ABN-AMRO

Vanaf inKaart kun je een automatische bankkoppeling aanvragen voor je zakelijke rekening bij de ABN-Amro. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

1. Algemene informatie, belangrijk!

De bankkoppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inKaart. Heb je het pakket inOrde of inStap en heeft je accountant rechten in je administratie? Dan kun je de bankkoppeling samen met je accountant aanvragen. Lees hier meer informatie hierover.

De bankkoppeling kan vanaf de website van de ABN-Amro worden aangevraagd, maar de laatste stap van het aanvraagproces is het actief zetten van de koppeling. Dat kan op dit moment alleen worden gedaan in SnelStart 12. Werk je dus in SnelStart Web en wil je de koppeling aanvragen dan moet je eenmalig toegang hebben tot SnelStart 12. Het actief zetten van de koppeling (de laatste stap) kan tot 5 werkdagen duren. De koppeling kan dus niet gelijk na het aanvragen actief worden gezet.

Het is niet mogelijk om een bankkoppeling aan te vragen voor een deposito, g-rekening of spaarrekening.

2. De bankkoppeling aanvragen

1. Ga in SnelStart 12 naar Boekhouden → Bankrekeningen en selecteer de rekening waarvoor je een koppeling wilt aanvragen.
  2. Klik op de link Vraag voor deze bankrekening een directe bankkoppeling aan. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de site van de ABN AMRO.
  3. Klik bovenin op Producten → Betalen & Sparen en ga onder het kopje Direct naar, naar Boekhoudkoppeling. Klik op Direct aanvragen en log in je internetbankieren omgeving in.
  4. Selecteer het bedrijf waarvoor je de koppeling wilt aanvragen en vul het aanvraagformulier in. Let op: in het veld contract- of administratienummer boekhouding moet een e-mailadres worden ingevuld. Dit is het primaire (hoofd) e-mailadres waarmee je ook inlogt in SnelStart. Ga akkoord met de aanvraag.
  5. Na het aanvragen van de koppeling kan het tot ongeveer 5 werkdagen duren voordat de bankkoppeling op actief komt te staan. Het actief zetten moet je zelf doen in SnelStart 12. Bij het ingestelde bankrekeningnummer. Hier verschijnt een pop up dat er een bankkoppeling is gevonden. Nadat je deze pop up hebt weg geklikt staat de koppeling op actief. Staat je administratie online? Lees dan verder in hoofdstuk 3 om in te stellen dat de mutaties automatisch in de nacht in de administratie worden gezet. De mutaties komen dan ook binnen op het moment dat je accountant de administratie open.

De bankkoppeling niet actief na 5 werkdagen
Staat de koppeling na 5 werkdagen nog niet op actief. Neem dan contact op met de bank. Dit kan op telefoonnummer 088 - 226 26 26.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven in SnelStart 12. Ga naar het ingestelde bankrekeningnummer toe. Onder de bankrekeninggegevens staat een link om de bankkoppeling op te heffen.

3. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Nadat de bankkoppeling actief is worden de mutaties alleen ingelezen op het moment dat er in SnelStart wordt ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd.
Staat je administratie online? Dan is het ook mogelijk om de bankkoppeling te laten werken wanneer extra gebruikers inloggen en/of wanneer de accountant de administratie opent. Dit wordt in SnelStart de bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen genoemd. De mutaties worden dan automatisch in de nacht in de administratie gezet.

Bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen
Het instellen voor 's nacht inlezen is alleen mogelijk in SnelStart 12 en kan alleen worden gedaan door de beheerder van de koppeling (het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd)
Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen. Selecteer de bankrekening. Onder de bankrekeninggegevens staat een link beheer uw bankkoppeling. Klik op deze link. Je wordt doorverwezen naar een Web pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens.

Klik vervolgens op de regel met het betreffende bankrekeningnummer. In het scherm wat daarna naar voren komt kun je aangeven in welke online administratie je de bankmutaties automatisch wilt inlezen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen.

4. Extra informatie over het inlezen van de bankmutaties

Nadat de koppeling op actief is gezet worden de bankmutaties de eerstvolgende werkdag ingelezen. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de ABN de bankmutaties doorstuurt en wanneer ze worden ingelezen in SnelStart.
4635645

En hieronder een overzicht m.b.t. de feestdagen
0

Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier om terug te gaan naar alles over bank, of lees hier de veelgestelde vragen.