Bankkoppeling aanvragen voor de ABN-AMRO

Vanaf inKaart is het mogelijk om je zakelijke rekening van de ABN-Amro te koppelen met SnelStart. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

• De bankkoppeling met de ABN-Amro moet actief worden gezet in SnelStart 12. Het is dus belangrijk dat de bankkoppeling uiteindelijk in SnelStart 12 actief kan worden gezet.
  • Het is niet mogelijk om een bankkoppeling aan te vragen voor een deposito- of een g-rekening.

1. De bankkoppeling aanvragen

Ga in SnelStart 12 naar Boekhouden → Bankrekeningen en selecteer de rekening waarvoor je een koppeling wilt aanvragen. Klik op de link Vraag voor deze bankrekening een directe bankkoppeling aan. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de site van de ABN AMRO.
Hier kun je kiezen voor direct online aanvragen. Vervolgens wordt je doorverwezen naar het inlogscherm van je internetbankieren. Selecteer het bedrijf waarvoor je de koppeling wilt aanvragen en vul het aanvraagformulier in. Let erop dat in het veld contract- of administratienummer boekhouding het e-mailadres moet worden ingevuld. Dit is het primaire (hoofd) e-mailadres waarmee je ook inlogt in SnelStart. Ga akkoord met de aanvraag.

Na het aanvragen kan het tot ongeveer 5 werkdagen duren voordat de bankkoppeling op actief komt te staan. Het actief zetten moet je zelf doen in SnelStart 12. Bij het bankrekeningnummer verschijnt er een pop up dat er een bankkoppeling is gevonden. Nadat je deze pop up hebt weggeklikt staat de koppeling op actief.

2. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Nadat de bankkoppeling op actief is gezet in SnelStart 12 is de bankkoppeling actief. De mutaties worden vanaf dat moment alleen ingelezen op het moment dat er in SnelStart wordt ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd. Staat je administratie online? Dan is het ook mogelijk om de bankkoppeling te laten werken wanneer extra gebruikers inloggen en/of wanneer de accountant de administratie opent. Dit wordt in SnelStart de bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen genoemd. De mutaties worden dan automatisch in de nacht in de administratie gezet.

Bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen
Het instellen voor 's nacht inlezen is alleen mogelijk in SnelStart 12 en kan alleen worden gedaan door de beheerder van de koppeling (het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd)
Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen. Selecteer de bankrekening. Onder de bankrekeninggegevens staat een link beheer uw bankkoppeling. Klik op deze link. Je wordt doorverwezen naar een Web pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens.

Klik vervolgens op de regel met het betreffende bankrekeningnummer. In het scherm wat daarna naar voren komt kun je aangeven in welke online administratie je de bankmutaties automatisch wilt inlezen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen.

Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier voor meer informatie over automatische bankkoppelingen.