Bankkoppeling aanvragen voor de Rabobank

Vanaf inKaart is het mogelijk om je zakelijke bankrekening van de Rabobank te koppelen met SnelStart. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

De bankkoppeling met de Rabobank moet in de laatste stap actief worden gezet in SnelStart 12. Het is dus belangrijk dat je bij het aanvragen van de koppeling in SnelStart 12 werkt.

Bij de Rabobank moet je het pakket Rabobank Internetbankieren Professional hebben om de bankkoppeling aan te kunnen vragen.

1. De bankkoppeling aanvragen

1. Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen.
  2. Selecteer het rekeningnummer.
  3. Controleer of het veld Afschriften inlezen is ingesteld op Met directe bankkoppeling.
13

4. Klik onderaan op de link vraag voor deze bankrekening een directe bankkoppeling aan.

5. Je wordt doorgeleid naar de inlogpagina van Rabo Internetbankieren Professional. Log hier in met je random reader.

14

6. Klik na het inloggen op Betalen en sparen in de menubalk.

15

7. Kies in het menu links voor de optie Online boekhoudpakket.

8. Klik op de tekst Instellingen.

16

9. Kies in het overzicht met je bankrekening(en) voor het juiste boekhoudpakket SnelStart.

17

10. Klik op de knop Rekeningen onderhouden. Je wordt nu doorgeleid naar de inlogpagina van SnelStart Web. Hier moet je inloggen om de koppeling te maken tussen je SnelStart-account en je Rabobankrekening.

11. Log in met je SnelStartID, het e-mailadres en wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen in SnelStart.

18

12. Controleer de gegevens over de koppeling en zet een vinkje bij Afschriften inlezen.

13. Kik op de knop Bevestigen als alles in orde is.

19

14. Controleer de gegevens over de koppeling en zet een vinkje bij Afschriften inlezen. Klik op Bevestigen als alles in orde is.

20

Je gaat nu weer terug naar de website van de Rabobank. Hier rond je de aanvraag af met behulp van je random reader.

15. Controleer de instellingen en vul de gemaakte code in.

16. Sluit af met knop Verzenden.

21

17. Ga in SnelStart 12 weer terug naar het onderdeel Bankrekeningen.

18. Er verschijnt een melding dat er een bankkoppeling gevonden is en de wijziging nog opgeslagen moet worden. Kies voor de knop opslaan. De koppeling zal geactiveerd worden. Nadat de koppeling op actief staat worden de mutaties de eerstvolgende werkdag ingelezen in je administratie.

2. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Wanneer je de bankkoppeling met de Rabobank hebt aangevraagd dan worden de mutaties alleen ingelezen op het moment dat er in SnelStart wordt ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd. Staat je administratie online? Dan is het ook mogelijk om de bankkoppeling te laten werken wanneer extra gebruikers inloggen en/of wanneer de accountant de administratie opent. Dit wordt in SnelStart de bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen genoemd. De mutaties worden dan automatisch in de nacht in de administratie gezet.

Bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen
Het instellen voor 's nacht inlezen is alleen mogelijk in SnelStart 12 en kan alleen worden gedaan door de beheerder van de koppeling (het emailadres waarmee de koppeling is aangevraagd)
Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen. Selecteer de bankrekening. Onder de bankrekeninggegevens staat een link beheer uw bankkoppeling. Klik op deze link. Je wordt doorverwezen naar een Web pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens.
Klik vervolgens op de regel met het betreffende bankrekeningnummer. In het scherm wat daarna naar voren komt kun je aangeven in welke online administratie je de bankmutaties automatisch wilt inlezen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen.

Meer weten over dit onderwerp?

Klik hier voor meer informatie over automatische bankkoppelingen.