Bankkoppeling aanvragen voor de Knab

Vanaf inKaart is het mogelijk om je zakelijke rekening van de Knab bank te koppelen met SnelStart. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

De bankkoppeling moet in de laatste stap actief worden gezet in SnelStart 12. Het is dus belangrijk dat je bij het aanvragen van de koppeling in SnelStart 12 werkt.

De Knab brengt kosten in rekening voor het gebruik van de bankkoppeling. Informeer hierover bij de bank.

1. De bankkoppeling aanvragen

1. Ga naar de website van de Knab en log in.

2. Klik boven in het scherm op de knop Betalen.

3. Kies voor de optie Boekhoudkoppeling.

SF000002303_afbeelding_016

4. Selecteer de rekening(en) waarvoor je de boekhoudkoppeling wilt instellen.

5. Kies het boekhoudpakket SnelStart.

6. Klik op de knop open SnelStart.

SF000002303_afbeelding_008

Je wordt nu doorgeleid naar de inlogpagina van SnelStart Web. Hier moet je inloggen om de koppeling te maken tussen je SnelStart-account en je bankrekening bij Knab.

7. Log in met je SnelStartID, het e-mailadres en wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen in SnelStart.

SF000002303_afbeelding_003

8. Controleer de gegevens over de koppeling en klik op Bevestigen als alles in orde is.

SF000002303_afbeelding_011

Ga nu weer terug naar de website van de Knab. Hier rond je de aanvraag af met behulp van je cardreader. Volg de 4 stappen op het scherm en vul gemaakte code in.

9. Sluit dit scherm af met knop verzenden en ga verder naar stap 10.

SF000002303_afbeelding_012

10. De aanvraagprocedure is afgerond en de koppeling wordt binnen ongeveer 5 minuten actief. Je ontvangt hiervan een bericht van Knab. Ga daarna in SnelStart 12 naar je bankrekeningnummer. Je krijgt een pop up dat de er een koppeling is gevonden en dit moet je opslaan. De koppeling is dan actief.

SF000002303_afbeelding_014

Je kunt ook een directe koppeling maken tussen je spaarrekening en SnelStart.

2. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Wanneer je de bankkoppeling hebt aangevraagd dan worden de mutaties alleen ingelezen op het moment dat er in SnelStart wordt ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd. Staat je administratie online? Dan is het ook mogelijk om de bankkoppeling te laten werken wanneer extra gebruikers inloggen en/of wanneer de accountant de administratie opent. Dit wordt in SnelStart de bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen genoemd. De mutaties worden dan automatisch in de nacht in de administratie gezet.

Bankkoppeling instellen voor 's nachts inlezen
Het instellen voor 's nacht inlezen is alleen mogelijk in SnelStart 12 en kan alleen worden gedaan door de beheerder van de koppeling (het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd)
Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen. Selecteer de bankrekening. Onder de bankrekeninggegevens staat een link beheer uw bankkoppeling. Klik op deze link. Je wordt doorverwezen naar een Web pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens.
Klik vervolgens op de regel met het betreffende bankrekeningnummer. In het scherm wat daarna naar voren komt kun je aangeven in welke online administratie je de bankmutaties automatisch wilt inlezen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen.

Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier voor meer informatie over automatische bankkoppelingen.