Een administratie verwijderen uit SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je een administratie verwijderen. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

1. Algemene informatie

Er zijn twee keuzen bij het verwijderen van een administratie.

Definitief verwijderen
Met deze optie verwijder je de geselecteerde administratie definitief. De administratie verdwijnt uit de lijst en het administratiebestand wordt van je computer verwijderd. De administratie is dan NIET meer terug te halen.

Verwijderen uit de lijst
Met deze optie verwijder je de administratie uit SnelStart. Het administratiebestand wordt hierbij niet verwijderd. Je kunt de betreffende administratie dus altijd weer toevoegen.

In SnelStart Web kun je ook een online administratie verwijderen. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

Je kunt een online administratie alleen definitief verwijderen.
Wanneer je dit hebt gedaan wordt er automatisch een back-up opgeslagen onder het tabblad Administratie → Overzicht Online Back-up.

2. Een administratie definitief verwijderen

Ga naar het tabblad Administratie → Administraties en kies de administratie die je definitief wilt verwijderen. Klik vervolgens op de knop Verwijderen. Kies de optie Definitief verwijderen en klik op Volgende. Beantwoord daarna de vraag met Ja.

SF000001049_afbeelding_002

De administratie wordt nu zowel uit de lijst als van je computer of netwerklocatie verwijderd. De administratie is dan niet meer terug te halen.

3. Een administratie verwijderen uit lijst

Ga naar tabblad Administratie → Administraties en selecteer de administratie die je uit de lijst wilt verwijderen. Klik vervolgens op de knop Verwijderen en kies de optie Uit de lijst verwijderen. Klik daarna op Volgende en beantwoord de vraag met Ja.

SF000001049_afbeelding_001

Je administratie wordt uit de lijst in Administratiebeheer verwijderd, maar blijft nog wel op de computer of SQL-server staan. Je kunt hem later altijd weer toevoegen.

Wanneer je regelmatig een back-up van je administratie maakt heb je altijd een administratie om op terug te vallen nadat een administratie per ongeluk is verwijderd.