Een overzicht openstaande verkoopfacturen in SnelStart 12

Vanaf het pakket inStap kun je een overzicht opvragen van je openstaande verkoopfacturen.

Een overzicht openstaande verkoopfacturen

Ga naar het tabblad Rapportage → Openstaande Verkoopfacturen. Geef in de velden voor Klant van en tot en met aan van welke klant of reeks klanten je de openstaande verkoopfacturen wilt inzien. Vul een peildatum in.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om dit overzicht op te vragen.

Voeg kolommen toe, verwijder ze of verplaats ze
Wanneer je met de rechtermuisknop op een van de kolomnamen klikt, komen er een aantal handige opties tevoorschijn. Eén hiervan is de veldkiezer. Hiermee wordt een klein extra venstertje geopend waar extra kolommen met toe te voegen zijn. Om een kolom toe te voegen dubbelklik je op de gewenste naam in de veldkiezer. Om een kolom te verwijderen klik je erop met de rechtermuisknop en kies je voor Verwijder deze kolom. Om een kolom te verplaatsen, sleep je hem van links naar rechts of omgekeerd tot hij op de gewenste plek staat.
Ook is het mogelijk om de kolombreedte aan te passen naar wens.

Klik door naar de verkoopboeking
Wanneer je één keer op een regel klikt wordt deze slechts geselecteerd.
Als je echter dubbelklikt op de regel, word je doorgestuurd naar de verkoopboeking of het tabblad Verkopen (afhankelijk waar de verkoop ingevoerd is in SnelStart).

Open direct de bijlage
Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk dat deze kolom toegevoegd is aan het overzicht. Als er dan een bijlage toegevoegd is bij de verkoopboeking, is deze vanuit dit venster direct te openen. Als de regel het woord “ja” bevat kun je erop hangen met de muis. Er zal een icoontje van een paperclip verschijnen. Klik hierop en de bijlage wordt direct geopend op je computer. Dit is natuurlijk ontzettend handig bij het controleren van de administratie.

Meer zoek- en filtermogelijkheden in dit scherm
Links bovenin staat een zoekbalk waar je kunt zoeken op een woord of woord combinaties. In dit venster is het ook mogelijk om per kolom een zoekterm in te vullen. Dit kan in de eerste regel onder de kolomkoppen.

Exporteer de gegevens naar Excel of print het overzicht
Rechts bovenin dit venster staat een rij knopjes. Met het printerknopje kun je het overzicht printen. Met het knopje van een vierkantje met een pijl eruit is het mogelijk om het overzicht te exporteren naar Excel (vanaf het pakket inKaart).